<<< Demeter Gábor honlapja >>>

Hiszek egy Istenben,

Hiszek egy Hazában.

Hiszek egy Isteni 

Örök igazságban.

Hiszek Magyarország

Feltámadásában!

                       

                        Ámen

 Kossuth hangja

 Horthy hangja

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


             

 

                    

                           Főoldal   Menü   Szerintem...   Hírek   Ajánló   Partnerek   Információk   Vendégkönyv   Időjárás   Új tartalom   Archívum   Regisztrálj! 

Zenekarok
Zenekarok : LORD

LORD

A '70 - es években járunk. Tombol a "slágergyár", alakulnak a zenekarok a fővárosban éppúgy, mint tőle távol. Szombathelyen és környékén sem történhetett másképp. A fiatalok csapatokba verődtek és megpróbáltak zenélgetni, elindulni a pályán. Legnagyobb akadály a "főváros és a vidék" ellentétes polaritása, mely a hátrányos helyzet mellett növelte a versenyt is...

 

LORD

1978-at írunk. Nem volt könnyű dolguk a zenekaroknak, hiszen a legtöbbjük "polgári foglalkozás" mellett zenélt. Így volt ez a Lordnál is. A sok gyakorlás és munka lehetővé tette a koncertezést. Mindezekből okulva és tanulva, elkészült az első Lord dal a Rakétamotor, amely már - mondhatni - erősen "rock" hangzású, lendületes nóta volt és igencsak beindította az "amúgy lagymatagabb" zenéhez szoktatott közönséget. Az első nótát követte a többi, melyek dalszövegét nagyrészt Sipőcz Ernő felesége Ildikó írt, álmodott meg. Ildi maga is gyakori látogatója volt a koncerteknek, így hangulatot, ötleteket, élményeket merített a dalokhoz. 

Új arc is feltűnik a Lord házatáján egy rendkívül tehetséges gitáros. Ő Erős Attila, aki a Hecc együttesből jött. Gitárjátékát egy időre a hadsereg szakítja meg.Ekkor éli át a Lord a bevonulások időszakát, de Vida Feri összetartja a zenekart, s ha helyettesítésekkel is, de dübörög a banda. Kapúvárom tartja első önálló koncertjét a Lord. A saját dalok mellett külföldi sztárok dalaiból is játszanak.1979-ben újabb dalok készültek, és már jelentős rajongótábor kíséri a zenekart. Tehetségkutató versenyeken is szerepel a Lord. Megyei szintű versenyeket nyernek, ami egyfajta dopping is számukra. A Lord név már kezd beépülni a köztudatba a többi feltörekvő együttessel, de továbbra is távol vannak a fővárostól.

1980: Eljut a zenekar a budapesti Metró Klub országos tehetségkutató versenyére. Jól szerepelnek, de ez kevésnek bizonyult a mércéjük szerint, és ez kissé lelombozta őket. Az, hogy "vidékiek", már eleve csökkentette az esélyt, de "létkérdés volt", a részvétel. Ugyanígy gondolkodott a legtöbb résztvevő szerte az országból. A próbák és koncertek közti pihenőidő nagyon kevés volt, ráadásul "munkakönyves" állás mellett zenéltek. A család melletti zenélés dilemmája lassanként feszültésgeket gerjeszt a zenészekben. Talán ezért is még ebben az évben kilép Szántai Gyula a zenekarból. Ő úgy emlékezik erre az elmúlt 5 évre, mint a "Lord iskolára", ahol a precíz profi munkát megtanulta. "Kacsa" búcsúzása után véglegesen csatlakozik a csapathoz Erős Attila, aki egy kisebb kitérő után futott be ismét zenekarhoz. Attila beváltotta a hozzáfűzött reményeket és a koncerteken már óriási gitárszólókat nyomtak. Csatlakozott a zenekarhoz Török József " Juszuf " (ex. Aero együttes), aki orgonán játszott és Vida Ferenc talált rá. Erős Attila és Török József több közös nótát is komponált.

Vida Ferenc (Fefe):
basszusgitár, zenekarvezető
Sipőcz Ernő (Sipsi):
ének, gitár
Nádas Károly (Pepsi):
dobok
Erős Attila:
elektromos gitár
Török József (Juszuf):
billentyűs hangszerek

Talán erre az időre datálható az a nóta, amelyet a "Lord együttes himnuszának" is neveznek és Vándor a címe. E dal érdekessége, hogy -állítólag- a szövegét maga a közönség írta, és csak össze kellet rakni dallá a zenekarnak. A dal végleges szövegét Sipőcz Ernő felesége Ildikó illesztette össze teljessé. Egy biztos: nincs Lord koncert a Vándor nélkül!

1981-ben több koncertet is adnak. Eljutnak például a Dorogi fesztiválra, de még Burgenladba is az ottani rockfesztiválra. A zenekar tagjai a polgári foglalkozás melletti zenélés időszakát nehezen viselik. Gyakori probléma a pénztelenség, a család. Talán ezért is történt, hogy Sipőcz Ernő úgy érezte, elfáradt, nem tudja folytatni és kultúráltan elköszönt a zenekartól. Az új énekes megtalálásáig maradt. Az átmeneti időszakban Erős Attila is besegített koncerten az éneklésbe. Néhány régi koncertfelvételen lehet hallani.

1982-ben Vida Feri "új hangot" hall a vasi régióban, pontosabba Sopronban, a Roller együttesben. A kristálytiszta hang tulajdonosa nem más, mint Pohl Mihály. A Roller együttes slágerzenéi után a keményebb zenei kihívás gondolkódóba ejtette Mihályt, nem beszélve arról a lelkiismereti problémáról, hogy a haverokat ott kellett hagynia. Régi barátai bíztatására - szerencsére - a Lord mellett döntött, s vállalta a Szombathely-Sopron oda-vissza ingázós túrákat.

Vida Ferenc (Fefe):
basszusgitár, zenekarvezető
Pohl Mihály:
ének, gitár
Nádas Károly (Pepsi):
dobok
Erős Attila:
elektromos gitár
Török József (Juszuf):
billentyűs hangszerek

Pohl Mihály tiszta érdekes hangja arra ösztönözte a zenészeket, hogy egy új hangzásvilágot megálmodva igazítsanak a nótákon, s egy-két fokozattal visszább vegyék a "metálos" jegyeket. A régi dalok megújítását újabbak írása követte. Felfrissült a dalversek többsége is. Balogh József nagysimonyi költő-tanár által, aki rokonszenvezve a Lorddal, elvállalta a dalszövegek megírását, felfrissítését. Ebben az évben a Szombathelyi Művelődési és Sportházban ünnepli 10-ik születésnapját az együttes. Vida Ferenc a Városházán kitüntetésben részesül, mely az egész zenekarnak szól, munkájukért.

1983-ban zenekar ismét több koncertet ad, de már csiszolják az új nótákat. Kapóra jött volna az a koncert, ami sajnos nem jöhetett létre. Elszállt a lehetőség, ami nagyobb nyilvánosság előtti bemutatkozást tett volna lehetővé (televízió felvétel). Nem léphetett fel a Lord, így önhibáján kívül döbbent rá arra, hogy ami nincs leírva,az soha el sem hangzott. Az ügy óriási port kavart a médiákban, hiába szeretett volna ebből kimaradni a csapat. Ráadásul magukra hagyták őket a legnagyobb "balhé" közepén. A sok munka nemcsak a zenészeket, de a családjukat is próbára tette. Sokat tűrtek, de mindig mellettük álltak. A zenekar a keresete javarészt a felszerelésekbe, kihangosító, -világító berendezésekbe, hangszerekbe volt fektetve. Ezek nélkül nincs Lord. A hanghordozó továbbra is csak álom. Felmerült az a kérdés is, hogy székhelyüket a fővárosba helyezzék és költözzenek Budapestre, avagy maradjanak Szombathelyen és onnan próbálkozzanak. Végül döntöttek, maradtak.
 
1984: Az emlitett problémák kritikussá tették a zenészek helyzetét. Török József energiáit annyira felemésztette, hogy fájó szívvel elbúcsúzott, befejezte az aktív zenélést. Nem sokkal később Nádas Károly is kivált a zenekarból, főleg családi problémák miatt. Ez a hirtelen K.O. kiheverhetetlennek tűnt, de mégiscsak talpraálltak Vidáék. Feri rátalált egy 15 éves srácra, aki könnyedén átvette a dalokat. Ő Mészáros Gábor, és decemberben Körmenden debütált. Ajánlat érkezett a dobos státuszra is Hollósi László személyében, aki ismert volt a vasi régióban a jazz-rock stilusban.
1985-ben a zenekari meghallgatásokat követően leszerődik a Lordhoz Hollósi László is.A Lord talpra állt és turnézik az országban. A rajongók tábora növekszik, várják a zenekart több városban is. Komoly lehetőséget kapnak egy ausztriai kis turnéra. A siker felkeltette egy bizonyos Gerhard Sulyok osztrák stúdiótulajdonos figyelmét, aki próbafelvételt ajánlott. Oberschützenben a Sica Sound Music Studioban egy hét kemény munka után elkészült a Big City Lights című nagylemez, melyet eredetileg reklám célokból adtak ki 300 vagy 400 pédányban. Áprilisban jelent meg Ausztriában. Gondolom, már kitaláltad: úgy szétkapkodták, hogy én is csak 6 év! után jutottam egy "békebeli", utánnyomott példányhoz . Azóta CD-n is megjelent. Külön köszönetet érdemel Joe Schneider osztrák hangmérnök, aki időt, energiát nem sajnálva mindent beleadott, hogy ez a lemez úgy szóljon, hogy a nyugaton is versenyképes legyen. (A közös munka komoly barátsággá fejlődött az évek során.) A koncerteken már hallhatók ezek a dalok. A zenekar ebben az évben "ünnepli" 13-ik születésnapját. Megjelenik egy értékes kiadvány: Kozma Gábor: Lord rock sztori címmel a zenekarról és a műfajról. Gyorsan elfogy. A Vas megyei sajtóban is egyre gyakrabban hallani az együttesől. Feltűnik egy másik rock csapat is a környéken, a Stop együttes. E zenekarban énekel Sipőcz Ernő.
 
1986-ban a televízió "Pulzus" című műsorában látható-hallható a Lord bemutatkozása a Zaklatott fények című dallal. Egy nagy álom megvalósult? Talán az osztrák lemez hírére, vagy a rajongók akaratának, igényének engedve, megjelenik a Lord együttes első magyarországi kislemeze, az Akarom őt! - Tépett álmok (Csakis a lényeg). A lemezt szétkapkodják, utánnyomás nincs, hiánycikké válik. A rádióban többször is elhangzik a Tépett álom, ami szélesebb körű ismertséget ad a zenekarnak. (Ennek kapcsán figyeltem fel én is a Lordra.) A Tépett álmok (Csakis a lényeg) a Magyar Ifjúság c. újság Top listáján a 10 - ik helyen áll, s ugyanez a nóta az Ifjúsági Magazin Top listájának 18 - ik helyét birtokolja! A hab a tortán, hogy felkerül a rádió Poptarisznya c. műsorának listájára is. 1986 nyarán Magyarországon a budapesti MTK stadionban fellépő Rod Stewart koncertjén a Lord együttes melegítette be a közönséget óriási sikerrel. A népszerűség komoly elvárásokat támasztott a zenekarral szemben. Ennek első jele az 1986. december 8-i Lord évadzáró koncert Szombethelyen a Művelődési és Sport Házban - a Lord otthonában. Az óriási bulin mindent beleadtak a zenészek. A állítólag szerint Hollósi Lacit egy emelőgép repítette a magasba. Ilyen látványossággal először rukkolt elő a zenekar.
 
1987-ben új dalok születnek és a régiek is kicsit megújulnak menetközben:

A próbák és komponálás időszaka mellett, felhalmozódott a szervezési teendők száma. Berger Istvánnak köszönhetően, ez a talpalós feladat nem a zenészeket terhelte. Ő rohangált ide-oda, egyeztetett, pontosította a turné tervezetet, szerződéseket intézett. Vidáék új színpadképet, fellépő öltözéket és látványt találtak ki. Korszerűsítették a kihangosító és világító berendezéseket. Két hűséges technikus segítette őket a jobb hangzású koncertek létrehozásában. Nem egyszer a rajongók segítettek ki-be tolni a cuccot. Mindnyájuknak ugyanaz volt a célja. A Lordnak a színpadon a helye. Még ebben az évben létrejön az első Lord klub Szombathelyen és megkezdi működését az Országos Lord Levelező - Rajongó Klub Tatabányán a Közművelődés Házában. Már előre megtervezett koncert turnén vett részt a csapat, mely a nagyobb városokat érinti. Bővültek az információs csatornák, plakátok regionális rádió beszámolók, újságcikkek. Megjelenik a második kiadvány: Kozma Gábor: Lordolgok címmel a zenekarról, sok dalszöveggel. Kis példányszáma miatt gyorsan elkapkodják. Több interjú is készül Vida Ferenccel. A televízió Zenebutik c. műsora élőben közvetíti a Lordot Sopronból. November 6-án a Vörösmarty Művelődési Házban (egykori Ganz Mávag) beindul a budapesti Lord Klub.

1988: Újabb változással idult az év. Mészáros Gábor kivált a zenekarból és helyét az egyik legjobb magyar színpadi showman, zenész, szerző Gidófalvy Attila vette át.
Vida Ferenc (Fefe):
basszusgitár, zenekarvezető
Pohl Mihály:
ének
Hollósi László:
dobok
Erős Attila:
elektromos gitár
Gidófalvy Attila:(Gödi-Gidő):
billentyűs hangszerek


Óriási meglepetést jelentett Attila felbukkanása, hiszen ő is hosszú zenészmúlttal, tapasztalattal rendelkezik. (Beatrice, Karthago, Fáraó együttesek) Humorát is beleadva a színpadi showba, szinte azonnal megszerette a közönség. Sikeresen átvette a régi dalokat, de már besegített az újabbakba is. Részt vesz a zenekar a sitkei Kápolna koncerten, mely az első volt a már minden évben megrendezendő "zarándok" koncertekből. Januárban az ausztriai Oberschützenben a Sica Sound Studio - ban az együttes saját költségén rögzíti az első Magyarországon megjelenő albumuk anyagát Szemedben a csillagok címmel. Tudnillik a lemez feltétele az volt, hogy a mesterszalagot a zenekarnak kellett hoznia. Egy ilyen felvétel abban az időben kb. fél millió forintot kóstált, amit a Sica Sound Studio előlegezett meg. Ismét óriási köszönetet érdemel Joe Schneider osztrák hangmérnök, aki időt, energiát nem sajnálva mindent beleadott, hogy ez a lemez úgy szóljon, ahogy a Lord is elképzelte. Megjelenik a Szemedben a csillagok című Lord album a rajongók nagy örömére. Nem sok reklámot kap. Ennek ellenére közel 65 000 példányban kapkodták el a lemezt. A Fázom a szélben c. dalból egy fantasztikus videoklipp készül, amit többször sugároz a televízió. Gidófalvy Attila humorával fűszerezett klipp profi munka, aki megnézi, nem bánja meg. Felkerült erre a lemezre is a Vándor c. dal - a Lord himnusza. Ez azért is fontos, mert a Big City Lights hiánycikk volt itthon, így a dalt a közönség hanghordozón meg tudta hallgatni. A lemezt már magyar kiadó a Hungaroton (Profil) gondozta. Ebben az évben egy óriási buli volt a Budapesti Kertészeti Egyetem Klubjában. Ezt a Koncertet rögzítette a Magyar Televízió, amit aztán később sugárzott is. A szerencsésebbek láthatták, a még szerencsésebbek videora is rögzithették. (én sajnos katona voltam éppen...) Siófoki Interpop Dalfesztivál: a Róka és a holló c. dallal lép fel a Lord. A nóta nem lett slágerlistás, de emlékét egy kislemez őrzi. Az országos turné előtt egy cikk és egy kétoldalas poszter is megjelent az Ifjúsági Magazinban a zenekarról.

1989-ben a nagy sikerre való tekintettel egy angol nyelvű lemez elkészítését is tervbevették. Az angol szövegek is már készen voltak. Ekkor Hollósi László elbúcsúzott a zenekartól és helyette Gyurik Lajos "Loui" ült a dobok mögé. Neve ismerős lehet a Fáraó ill. az Árkádok nevű zenekarokból. Országos méretűvé nőnek a Lord klubok. Sorra bekapcsolódik Budapest, Sopron, Szeged, Nyíregyháza, Rajka, Sárvár még Csehszlovákiai Klub is. Az előre megtervezett turné is elindul az országban. Loui színrelépésével felfrissítette és korszerűsítette a hangzást. Fantasztikus dobszólokkal kápráztatta el a közönséget. Hamarosan stúdióba vonulnak, hogy elkészítsék a következő lemezt Ragadozók címmel. Ide is felvettek egy régi számot, a Kisfiút, új hangszerelésben. Az eredeti anyagot (master records) ismét Ausztriában rögzítették, de a lemezt már magyar kiadó a Hungaroton (Bravo) gondozta. Ez a lemez már annyira profira sikeredett, hogy Ausztriában kiadtak egy angol nyelvű maxi singlet és egy kislemezt, rajta a következő dalokkal:
Unbelievable You
Hitetlen vagy! (Hajsza c. dal angol verziója)
Be The Light
(Te légy fény)
Stagefire
(Tisztelet a mestereknek - instrumentális)
Te légy fény
(magyarul)

A külföldi sajtó sokat cikkezik a Lordról. Pl. a Juke Box programfüzet is. Elkészül a Ragadozók c. dal. videoklippje. Gidó nem hagyhatta ki innen sem egyéni humorát. Május 16-án a televízió Popkorong c. műsor top-listán igen jól szerepelt a dal (második helyezés). Július 12-én még mindig fenn van az ötödik helyen. Május 20-án a a 14-ik helyet birtokolja a Ragadozók c. dal. Ősszel pedig a Kisfiú került fel a Pesti Műsor 20-as Pop-Top listájára. A Polip című zenei újság, több oldalas cikket közöl a Lord ténykedéséről, ausztriai tapasztalataikról. A Petőfi Rádió Pophullám c. műsorában rendszeresen hallhatók a Ragadozók, Kisfiú, Csenddel üzenek, Tépett álmok c. nóták. Gyakran hallhatók olyan műsorban a dalok, melyeket Molnár Éva szerkesztett. Elindul az Országos Turné a Blind Petition nevű osztrák metálcsapattal. Kijutnak Bécsbe a Duna fesztiválra, ahol fergeteges sikert érnek el. Az Országos Lord Klub csoprotjai külön buszokkal zarándokolnak Bécsbe, hogy ott lehessenek ezen a fantasztikus, gigantikus összejövetelen, amely hasonló volt, mint a mai budapesti sziget koncert rendezvények. A tatabányai koncerten vendég volt Sipőcz Ernő a zenekar egykori énekese. Pohl Mihállyal együtt énekeltek néhány nótát. Június 10-13 Balatonvilágos - ARÉV üdülő - Lord tábor A tatabányai nyári bulin elkészül egy videoklipp az álmaim asszonya c. dalból. A televízióban a Rokkalapácsban lehetett látni. December 10. - én a budapesti Lord Klub vendége Balogh József tanár és költő számtalan Lord dalszöveg írója. Az évet egy nagyszabású országos Lord klub találkozó zárta. Sportprogramok, és zárókoncert Szombathelyen, melyekről házilagos videó is készült. Váratlan meglepetésként látott napvilágot Gidófalvy Attila: Tízparancsolat című lemeze, amelynek zenéjét ő írta, szövegét pedig Balogh József. Külön érdekessége az albumnak, hogy minden hangszeren Gidófalvy Attila játszik. Az Akaraton szerint c. dal előkelő helyen szerepelt a slágerlistákon. A lemezen énekel többek közt Pohl Mihály, Nagy Feró és D.Nagy Lajos. Az album dalszövegei mélyen elgondolkoztatják a ma emberét a szeretetről, emberségről, az élet céljáról. A turné alatti szünetet a zenekar az új lemez előkészítésével, dalok komponálásával töltötte. Őszre végül bevonultak Dorozsmai Péter stúdiójába (Tom-Tom), hogy rögzítsék az HARMADIK  lemez anyagát.

1990: Megjelenik a Lord 3, csupa új dallal. Az Egyedül c. nótából egy szerényebb kivitelű videoklipp is készült. Több nóta nem kerülhetett fel a lemezre. A Lord 3. lemezbemutató koncertje kicsit csúszik, mivel Gidófalvy Attila és Gyurik Lajos még az új lemez megjelenése előtt elbúcsúzik a zenekartól. A dobok mögé Paksi János ült,míg a billentyűs Németh Zoltán lett.

1992-ben Németh Zoltánt a billentyűknél Keszei Tamás (ex. Dózis) váltja fel.

A zenekar hallgat, gyanús csend van körülöttük. A csend oka egy új lemez, melynek anyagát 2 év kihagyás után rögzítették Dorozsmai Péter stúdiójában (Tom-Tom). Szenzációsan jó, új album jelenik meg Az utca kövén címmel. A rádióban egy lemezbemutató interjú során ismerhettük meg az új dalokat. Az új nemzedék c. nótából videoklipp is készült. A régi Lordos jegyeket új dallamvilág egészítette ki, melyben komoly része volt a társszerzőként is debütált Keszei Tamásnak. Beérett, profi munka ez a lemez. Mindenképpen a legjobbak között a helye. Ebben az esztendőben is kevesebb koncertet adnak. Főleg a megdrágult rezsi miatt, nem lehetett többet terhelni a közönségre. Részben sikerült csökkenteni a veszteségeket, amiben már óriási szerep jutott a szponzoroknak. Ebben az évben ünnepelte 20-ik születésnapját a Lord. Financiális és családi problémák felerősödése, választás elé állította a zenészeket. Vida Ferenc fájó szívvel búcsúzott a zenekartól. Ferenc az LMS Records kiadó vezetője lett és lemezek kiadásával, és tehetséges zenekarok felkarolásával, managelésével foglalkozik. Egy kisebb szünet kellett, hogy ismét beinduljon a gépezet. Új tagokkal ismét színpadra állt a zenekar. Vida Ferencet Harangozó Gyula "Szigyu" váltotta fel a basszus szekcióban.

Harangozó Gyula (Szigyu):
basszusgitár, zenekarvezető
Pohl Mihály:
ének
Paksi János:
dobok
Erős Attila:
elektromos gitár
Keszei Tamás:
billentyűs hangszerek


1993: Újabb, az eddigi legfájóbb változás, sok évi tagság után a Lord zenéjének megálmodója, életben tartója, és második frontembere Erős Attila "elfáradt", s letette a gitárját, elment a zenekarból. Erős Attila polgári foglalkozást választott. Helyét egy új gitáros Baán Imre veszi át, aki a Dózis együttesből érkezett. Elment a zenekartól Harangozó Gyula is, akit az Attack nevű zenekarból érkező Bujtás Ervin váltott fel.

Bujtás Ervin:
basszusgitár
Pohl Mihály:
ének
Paksi János:
dobok
Baán Imre:
elektromos gitár
Keszei Tamás:
billentyűs hangszerek

Karácsony előtt megjelenik az új album Olcsó és ügyes címmel CDn és kazettán.

1995-ben Vida Ferenc kiadója megjelenteti a régi Lord együttes (Ős-Lord) dalainak összeállítását Fehér galamb címmel.

1996: A zenekar egy koncertlemezzel (helyesebben koncert kazettával) jelentkezik LORD Live 1. címmel.

1999: A banda (Pohl Mihály, Baán Imre, Paksi János, Keszei Tamás ...) utolsó koncertjére 1999. augusztusában került sor, a nagysikerű Sitkei fellépésről készített felvételt (20 perc) a Magyar Televízió két alkalommal is leadta. Nyolc év együtt zenélés után a banda új változás előtt állt.

2000: Ismét színpadra lép az Erős Attila, Gidófalvy Attila, Gyurik Lajos, Pohl Mihály, Vida Ferenc felállású Lord együttes. A Hungaroton megjelenteti CD-n a Szemedben a csillagok című albumot, rajta bonuszként a két Lord kislemez dalaival. A Hungaroton sem tétlenkedett, megjelentette a Ragadozók című albumot.

2002: Tavasszal a zenekar új információs lapot indít az Interneten "LORDINFO" néven. Még az év végén megjelenik a LORD 2002 című album.

2005: Nézeteltérések keletkeztek Vida Ferenc és a Lord tagok között. A feszültség augusztusban robbanáspontot eredményezett és a zenekar széthullásásval fenyegetett. Ezért született meg a döntés, Vida Ferencnek el kell hagynia a zenekart. Nehéz, kényszerű döntést mindenki máshogy dolgozta fel.Az új basszer Apró Károly (Frenkie) aki öt húros basszgitáron játszik.

Apró Károly (Frenkie):
basszusgitár
Pohl Mihály:
ének
Gyurik Lajos:
dobok
Erős Attila:
elektromos gitár
Gidófalvy Attila:(Gödi-Gidő):

billentyűs hangszerek

 

2006: Márciusban beindult a Lord együttes új, HIVATALOS honlapja a [http://www.lordzenekar.hu] Húsvétkor pedig az új album a Kifutok a világból.Az albumot a zenekar kiadó hiányában maga oldotta meg.  

A LORD együttes eddigi munkásságát bemutató írást Tusják Attila (http://hangvilla.uw.hu) honlapjáról kölcsönöztem.

Köszönet és hála érte!

 

 

 

       SLOTA dosszié

         Honlap TOP

Tegyél a kedvencekhez!

 

Dugó/Harctér figyelés

Benzinkutak árai

Pataky a profitról 

Banner és link csere

Az Ifjúság Revíziója

Egy nemzet

MagyaRock Portál

MIÉP IT

NaHÖK

Sehunnia

Szabad Riport

World War II.

További linkek

 

------------------------

   Kiemelt partnerek

Részletekért KATT ide!

    Már 5 kredittől... 

------------------------


Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto